Wykonanie
Kuchnia to takie miejsce, gdzie do głowy przychodzą rożne pomysły. Mój najświeższy pomysł powstał przy okazji niedzielnego obiadu. Była
karkówka i należało ją jakoś przyrządzić. Powstało bardzo smaczne danie
karkówka z warzywami z przewagą
młodej kapusty.Muszę przyznać, że smaczek bardzo oryginalny. Przepis na blogu. Polecam



SKŁADNIKI:1/2 kg
karkówkiprzyprawa do
karkówki1/2 główki
młodej kapusty2
marchewki1
cebula ze
szczypiorkiemliść
selera1 pęczek
kopruolej do smażenia
mąka do obtoczenia
mięsapół szklanki
wodysól ,
pieprz do smakuWYKONANIE
Karkówkę płuczemy, kroimy na plastry, lekko rozbijamy. Kawałki
mięsa łączymy z przeprawą do
karkówki i pozostawiamy na ok. 2 godziny.Rozgrzewamy
olej na patelni . Kawałki
mięsa obtaczamy w
mące i obsmażamy lekko z obu stron.Do oddzielnego naczynia wlewamy pół szklanki
wody. Wrzucamy podsmażone
mięso.
Marchewkę obieramy i kroimy w plastry,
cebulę kroimy również w plastry dodajemy do
mięsa. Posypujemy zsiekanym
koprem i
selerem.
Kapustę kroimy w grubsze kawałki i dodajemy do
mięsa. Nakrywamy i gotujemy na wolnym ogniu

Od czasu do czasu mieszamy. Danie jest gotowe , kiedy
karkówka będzie miękka. Trwa to ok 40 min. Na koniec wszystko doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.