ßßß


SKŁADNIKI:1/2 kg karkówkiprzyprawa do karkówki1/2 główki młodej kapusty2 marchewki1 cebula ze szczypiorkiemliść selera1 pęczek kopruolej do smażeniamąka do obtoczenia mięsapół szklanki wodysól , pieprz do smakuWYKONANIEKarkówkę płuczemy, kroimy na plastry, lekko rozbijamy. Kawałki mięsa łączymy z przeprawą do karkówki i pozostawiamy na ok. 2 godziny.Rozgrzewamy olej na patelni . Kawałki mięsa obtaczamy w mące i obsmażamy lekko z obu stron.Do oddzielnego naczynia wlewamy pół szklanki wody. Wrzucamy podsmażone mięso.Marchewkę obieramy i kroimy w plastry, cebulę kroimy również w plastry dodajemy do mięsa. Posypujemy zsiekanym koprem i selerem.
Kapustę kroimy w grubsze kawałki i dodajemy do mięsa. Nakrywamy i gotujemy na wolnym ogniu
Od czasu do czasu mieszamy. Danie jest gotowe , kiedy karkówka będzie miękka. Trwa to ok 40 min. Na koniec wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.