2 głowy młodej kapusty4 marchewki4 cebule4 grube plastry boczku surowegoduża graść posiekanego kopruduża graść posiekanego szczypiorku3 kostki rosołowe warzywne1 1/2 litra wody2 łyżki koncentratusólpieprzmaggie1 łyżka oleju do smażenia cebuliA więc .... patrzą na mnie one .. takie duże i zielonepokroiłam je drobniutko ...wodę zagotowałam i kapustę wrzuciłam...marchewkę obrałam , umyłam i starłam na tarce o grubych oczkachdorzuciłam do gotujacej się kapusty ... przygotowałam boczuś .. hmm pokroiłam w paski i smażyłam na suchej patelnicebulę pokroiłam w kostkę o wymiarach - jakie wyszły ;) usmażyłam na złoty kolor na łyżce oleju ...cebule dodałam do kapusty .. przygotowałam koper i szczypior i również dodałam do kapusty oraz przyprawy i koncentrat ...pogotowałam 3 minuty ... podajemy z młodymi ziemniaczkami albo z pieczywem.