ßßß Cookit - przepis na MŁODA ... KAPUSTA

MŁODA ... KAPUSTA

nazwa

Wykonanie

2 głowy młodej kapusty
4 marchewki
4 cebule
4 grube plastry boczku surowego
duża graść posiekanego kopru
duża graść posiekanego szczypiorku
3 kostki rosołowe warzywne
1 1/2 litra wody
2 łyżki koncentratu
sól pieprz
maggie
1 łyżka oleju do smażenia cebuli
A więc .... patrzą na mnie one .. takie duże i zielone
pokroiłam je drobniutko ...
wodę zagotowałam i kapustę wrzuciłam...
marchewkę obrałam , umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach
dorzuciłam do gotujacej się kapusty ... przygotowałam boczuś .. hmm pokroiłam w paski i smażyłam na suchej patelni
cebulę pokroiłam w kostkę o wymiarach - jakie wyszły ;) usmażyłam na złoty kolor na łyżce oleju ...
cebule dodałam do kapusty .. przygotowałam koper i szczypior i również dodałam do kapusty oraz przyprawy i koncentrat ...pogotowałam 3 minuty ... podajemy z młodymi ziemniaczkami albo z pieczywem.
Źródło:http://olesia-nagazie.blogspot.com/2012/05/moda-kapusta.html