Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEzrazy wołowe w
sosie grzybowymPolecam przepis na zrazy wołowe z
grzybami..Jeżeli chcecie Panstwo kogoś dobrze ugościć polecam ich zrobienie..Są bardzo smaczne a sos ma niesamowity smak i aromatProdukty:60 dag
wołowiny dobrej jakości4 łyzki
musztardy sarebskiej2
ogórki kiszone pokrojone w słupki10 dag
boczku surowego1
czerwona papryka1
cebule pokrojona w pólplasterki2 dag
suszonych grzybów lub 20 dag mrozonych /leśnych/2
liście laurowe3 ziarna
ziela angielskiegosól.
pieprz świeżo zmielony
olej do smażeniaWykonanie:Plastry
wołowiny,rozbijamy na cienko tłuczkiem..Oprószamy
solą i
pieprzem a z jednej strony smarujemy
musztardą.Na każdy kawałek kładziemy kawałek
ogórka.pasek
boczku.
papryki ,
cebuli..zawijamy..ja nie spinam/kwestia wprawy przy smażeniu/ ale można spiąć wykałaczkami..Obsmażamy z każdej ze stron na mocno rozgrzanym
oleju ze wszystkim ze stron..Następnie podlewamy 1.5 szklanki gorącej
wody lub
bulionu warzywnego..dodajemy
liść laurowy,
ziele angielskie oraz
grzyby.Dusimy na wolnym ogniu około 1-1,5 h ..aż do miekkości..Zrazy podajemy z kopytkami,kluskami ślaskimi,
ziemniakami lub
kaszą..U mnie obowiązkowo z
czerwoną kapustą..Powiązany przepis:
lin smażony w
śmietanieryba po greckuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy