ßßß Cookit - przepis na zrazy wołowe w sosie grzybowym

zrazy wołowe w sosie grzybowym

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA MIĘSNE
zrazy wołowe w sosie grzybowym
Polecam przepis na zrazy wołowe z grzybami..Jeżeli chcecie Panstwo kogoś dobrze ugościć polecam ich zrobienie..Są bardzo smaczne a sos ma niesamowity smak i aromat
Produkty:
60 dag wołowiny dobrej jakości
4 łyzki musztardy sarebskiej
2 ogórki kiszone pokrojone w słupki
10 dag boczku surowego
1 czerwona papryka
1 cebule pokrojona w pólplasterki
2 dag suszonych grzybów lub 20 dag mrozonych /leśnych/
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
sól.pieprz świeżo zmielony
olej do smażenia
Wykonanie:
Plastry wołowiny,rozbijamy na cienko tłuczkiem..Oprószamy solą i pieprzem a z jednej strony smarujemy musztardą.Na każdy kawałek kładziemy kawałek ogórka.pasek boczku.papryki ,cebuli..zawijamy..ja nie spinam/kwestia wprawy przy smażeniu/ ale można spiąć wykałaczkami..
Obsmażamy z każdej ze stron na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkim ze stron..Następnie podlewamy 1.5 szklanki gorącej wody lub bulionu warzywnego..dodajemy liść laurowy,ziele angielskie oraz grzyby.Dusimy na wolnym ogniu około 1-1,5 h ..aż do miekkości..
Zrazy podajemy z kopytkami,kluskami ślaskimi,ziemniakami lub kaszą..
U mnie obowiązkowo z czerwoną kapustą..
Powiązany przepis:
lin smażony w śmietanie
ryba po grecku
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/zrazy-wolowe-w-socie-grzybowym