Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNElasagne z
cukinią – wegetariańska
Dla wegetarian i nie tylko polecam przepis na lasagne z
cukinią ,
paprykami i
pieczarkamiProdukty:
Makaron lasagne najlepiej bez wczesniejszego gotowania1
cukinia2
papryki czerwone1
papryka zielona1
cebula25 dag
pieczarek3 ząbki
czosnku20 dag
sera żółtego w plastrach1/2 l
przecieru pomidorowegosól.
pieprz,
papryka słodka i ostra.
bazylia,
tymianekolej +
masło do smażeniaWykonanie:
Cebulę kroimy w piórka .
papryki,
pieczarki oraz
czosnek w paski ..Na rozgrzanym tłuszczu przesmażamy aż do zeszklenia
cebulę, dodajemy
papryki ,
pieczarki oraz
czosnek ..smażymy na wolnym ogniu aż zmiękną..wlewamy sok ,
przyprawy ,
zioła oraz
sól.Dusimy pod przykryciem około 10 minut..Do naczynia żaro wysmarowanego
masłem układamy
makaron na to pokrojoną w plastry
surową cukinię zalewamy przesmażonymi warzywami nakrywamy
makaronem i
serem..powtarzając czynność do wykorzystania produktów..Kończymy układając
makaronem i
żółtym serem oraz pokrojonym
masłem..Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut..Do przesmażanych warzyw mozemy dodać różne
zioła według upodobań.Polecam ten typ lasagne jest bardzo smacznyPowiązany przepis:oponki z
pomarańcząskrzydełka pieczone w rękawieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy