ßßß
Sezon cukini w pełni ,polecam przepis na leczoProdukty :2 cukinie średniej wielkości4 pomidory1 puszka całych pomidorów3-4 cebule5 ząbków czosnku2 papryki czerwone1 papryka peperone4 dobre kiełbasyolej + 1/3 kostki masła do smażenia2 łyzki słodkiej papryki1 łyżka tymianku i bazyli ..najkorzystniej świerze3 liście lauroweodrobina pieprzu cayennpieprz,sólWykonanie:Cebulę kroimy w piórka..przesmażamy na tłuszczu /olej+ masło/aż zacznie sie szklić..dodajemy pokrojoną cukinie w kostkę/ze skórą/, papryki pokrojone w paski oraz w paski czosnek.solimy dodajemy liść laurowy i smażymy około 10 minut..następnie dodajemy pokrojone pomidory i puszkę z rozdrobnionymi pomidorami..oraz przyprawy ..gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut..Na koniec kroimy kiełbasę ,wrzucamy do garnka i chwilkę gotujemy..Leczo musi być pikantne..Podajemy z makaronem lub ryżem..Zyczę smacznegoPowiązany przepis:ogórki kiszone w słoikachgołąbki z cukinią – wegetariańskieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy