ßßß Cookit - przepis na karkówka pieczona w plastrach z cebulą

karkówka pieczona w plastrach z cebulą

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA MIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
karkówka pieczona w plastrach z cebulą
Polecam karkówkę pieczoną z cebulą ..u Mnie w domu bardzo chętnie jadaną i wbrew pozorą nie jest czasochłonna a każdy” mięsożerca ”
ze smakiem zjada ..
Produkty:
2 plastry karkówki na osobę
pól cebuli dużej na dwa plastry
1 ząbek czosnku
papryka słodka,ostra trochę pieprzu cayenne,liść laurowy
sól
olej + masło klarowane do smażenia..
Wykonanie:
Umytą karkówkę ,wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym…na rozgrzany tłuszcz kładziemy plastry karkówki..obsmażamy na dość ostrym ogniu do zarumienienia..Proszę jednak uważać by sie nie spaliło a ładnie zarumieniło,wówczas sos bedzie ciemny i smaczny..Jak mięso sie zarumieni i pory sie pozamykają.podlewamy pół szklanką wody ,przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu..W między czasie kroimy w piórka cebulę oraz czosnek..po 15 minutach duszenia mięsa pod przykryciem dodajemy pokrojoną cebulę ,czosnek oraz przyprawy ,liśc laurowy i sól /proszę pamietać dodawac przyprawy zestawiając na chwilę z ognia/..dolewamy ponownie pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 h..mięso musi być miękkie i soczyste../proszę kontrolować wodę by cały czas mięso sie dusiło a nie smażyło/Ja doprawiam na tyle by smak był dosyć pikantny ,ale to już zależy jakie Panstwo lubicie..Mozna dodać także zioła jak ktoś bardzo lubi..
Na końcu robimy sos.
Podajemy z ziemniakami lub kopytkami ,kluskami na łachu ,ryżem.kaszą..w sumie pasuje do wszystkiego..
Powiązany przepis:
gulasz wołowy z papryką oraz pieczarkami
tortilla z kurczakiem i papryką
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/karkowka-pieczona-w-plastrach-z-cebula