ßßß
Polecam karkówkę pieczoną z cebulą ..u Mnie w domu bardzo chętnie jadaną i wbrew pozorą nie jest czasochłonna a każdy” mięsożerca ”ze smakiem zjada ..Produkty:2 plastry karkówki na osobępól cebuli dużej na dwa plastry1 ząbek czosnkupapryka słodka,ostra trochę pieprzu cayenne,liść laurowysólolej + masło klarowane do smażenia..Wykonanie:Umytą karkówkę ,wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym…na rozgrzany tłuszcz kładziemy plastry karkówki..obsmażamy na dość ostrym ogniu do zarumienienia..Proszę jednak uważać by sie nie spaliło a ładnie zarumieniło,wówczas sos bedzie ciemny i smaczny..Jak mięso sie zarumieni i pory sie pozamykają.podlewamy pół szklanką wody ,przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu..W między czasie kroimy w piórka cebulę oraz czosnek..po 15 minutach duszenia mięsa pod przykryciem dodajemy pokrojoną cebulę ,czosnek oraz przyprawy ,liśc laurowy i sól /proszę pamietać dodawac przyprawy zestawiając na chwilę z ognia/..dolewamy ponownie pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 h..mięso musi być miękkie i soczyste../proszę kontrolować wodę by cały czas mięso sie dusiło a nie smażyło/Ja doprawiam na tyle by smak był dosyć pikantny ,ale to już zależy jakie Panstwo lubicie..Mozna dodać także zioła jak ktoś bardzo lubi..Na końcu robimy sos.Podajemy z ziemniakami lub kopytkami ,kluskami na łachu ,ryżem.kaszą..w sumie pasuje do wszystkiego..Powiązany przepis:gulasz wołowy z papryką oraz pieczarkamitortilla z kurczakiem i paprykąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy