Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEkrokiety z
papryką i
pieczarkamiPolecam przepis na krokiety z nadzieniem z
papryki i
pieczarek..Produkty:naleśniki przepis podany oddzielnie ilość dowolna2
papryki czerwone1/2 pepperoni25 dag
pieczarek2
cebulesol,
pieprz100 ml
ketschupu łagodnego
olej do smażenia1 plasterek
zółtego sera na krokietpanierka:
jajko i
bułka tartaWykonanie:
Cebulę kroimy w piórka,
papryki i
pieczarki w paski..Na rozgrzany tłuszcz dajmy
cebulę ,którą smażymy do zeszklenia,dodajemy
papryki i
pieczarki pieprz oraz
sól.przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu aż do miękkości../można dodać odrobinę
masła..dodajmy
ketschup i smazymy jeszcze około 2-3 minut..Zestawiamy z ognia.do wystygnięcia..Na naleśnik kładziemy plasterek
zółtego sera oraz farsz..obtaczamy w panierce i smażymy na złoty kolor z obu stron..Podajmy z barszczem czerwonym..Do farszu jak ktoś lubi może dodać
zioła ..Z takiej ilości farszu wyszło mi 12 krokietów..Życzę smacznegoPowiązany przepis:racuchy z
jabłkami polane
syropem klonowymoponki z
pomarańcząWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy