ßßß Cookit - przepis na Gulasz z czerwonej fasoli

Gulasz z czerwonej fasoli

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 szklanka czerwonej fasoli
2 liście laurowe
75 dag łopatki wieprzowej
2 łyżki oleju
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 szklanki wody
1 czerwona papryka
ostra papryka do smaku
tymianek do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Fasolę zalej wodą i odstaw na całą noc. Zmień wodę i ugotuj na półmiękko z 1/2 cebuli, listkiem laurowym i odrobiną soli. Odsącz.
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Przełóż do garnka. Na tym samym oleju zeszklij pozostałą cebulkę i dodaj do mięsa.
Całość zalej wodą.Dodaj pieprz,liść laurowy i pieprz. Gotuj na średnim ogniu do momentu aż mięso zacznie robić się miękkie. Do gotującego mięsa dodaj fasolę ,posiekany czosnek i paprykę. Dopraw papryczką,tymiankiem i dodaj koncentrat pomidorowy.
Przykryj pokrywką i duś do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie.
Źródło:http://aroundtheflavors.blogspot.com/2015/10/gulasz-z-czerwonej-fasoli.html