Wykonanie
I choć chińszczyzna źle się nam kojarzy, na talerzu często mi się marzy ;-)))
1 duża
pierś z kurczaka3 łyżki
sosu sojowego1 mała łyżeczka świeżo startego
imbiru1 ząbek
czosnku1
marchew1
słodka papryka1/2 szklanki
groszku, świeżego lub z puszki1/2
poragrzybki mun - garść
makaronolej do smażenia
Pierś kurczaka pokroić w cienkie paski, posolić, popieprzyć, polać
sosem sojowym, dodać
imbir i zmiażdżony
czosnek. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 30 minut
Marchew i
pora pokroić w cienkie długie paski,
makaron ugotować.
Grzybki namoczyć w wodzie.
Kurczaka smażyć na niewielkiej ilości
oliwy, dodać
marchew,
paprykę,
groszek i namoczone
grzybki. Dusić około 15-20 minut. Dodać wcześniej ugotowany
makaron. Gotowe.