Wykonanie
z
kurczakiem i warzywamiSkładniki1
filet z kurczaka1/2 opakowania
makaronu błyskawicznego (125 g)1
marchewka1/4 średniego
selerakilka
grzybów mun1/2
paprykikawałek
pora1 cm
imbiru świeżego1 op. marynaty orientalnej Kamis1 łyżka
sosu sojowego1 łyżeczka
maki ziemniaczanejolej arachidowy do smażeniaSposób przygotowania
Kurczaka pokroić w paseczki, wymieszać z marynatą, przykryć i wstawić do lodówki. Namoczone wcześniej
grzyby pokroić w paseczki,
pora w półplasterki,
paprykę,
marchewkę i
selera w zapałkę.
Makaron zalać wrzątkiem, pozostawić na 4 minuty i odcedzić.Na patelni rozgrzać 2 łyżki
oleju arachidowego, wrzucić
kurczaka i podsmażyć przez 3-4 minuty.
Mięso wyjąć, dolać łyżkę
oleju, wrzucić
marchewkę i
selera, podsmażyć 2-3 minuty, dodać
grzyby,
paprykę i
pora. Wymieszać. Dodać starty
imbir. Ciągle mieszając smażyć 5 minut na dużym ogniu. Dodać
mięso i
makaron, smażyć kolejne kilka minut. Polać 1 łyżką
sosu sojowego.Na koniec rozmieszać
mąkę ziemniaczaną w wodzie z moczenia
grzybów i zalać nią smażący się
makaron. Dokładnie wymieszać i po 2 minutach gotowe :)Darmowy Hosting CBA.PL