Tylko bez obaw można przyrządzać to spokojnie na większej patelni - Wok jest po prostu wygodniejszy .Aby życie było prostsze a obiad szybko przyrządzony - zamarynujmy kurczaka z samego rana :)podwójna pierś z kurczaka3 łyżki dżemu brzoskwiniowego3 łyżki sosu sojowegoząbek czosnkuKurczaka kroimy w paseczki . Dżem , sos sojowy i pokrojony czosnek podgrzewamy do wrzenia w rondlu, ciągle mieszając. Uzyskana masę studzimy a następnie obtaczamy w niej kawałki kurczaka i wsadzamy do lodówki na co najmniej 3 h.opakowanie makarony Quick Wok noodlesopakowanie grzybów mun2 małe szalotki1 szczypior1 duża marchew3 łyżki sosu imbirowego z soją Tao Tao5 łyżek sosu sojowego2 łyżeczki startego świeżego imbiru2 ząbki czosnkuolej do smażeniaW woku rozgrzewamy odrobinę oleju czekamy parę sekund i dodajemy zamarynowanego już kurczaka wraz z marynatą.Grzyby robimy według instrukcji (czyli najpierw moczymy w gorącej wodzie a następnie gotujemy 10 minut) kroimy je w paseczki. Tak samo kroimy szczypiorczosnek i cebulkę w piórka. Marchew obieramy i kroimy albo w plasterki albo w paski- jak nam wygodniej. Nie zapomnijmy tez o imbirze!Wszystkie składniki wrzucamy do woka (gdy kurczak jest już lekko podsmażony) i mieszamy aby także obtoczyć je w marynacie. Tak smażymy je około 8 minut mieszając, dodając w międzyczasie sos sojowy i imbirowy. Kiedy marchew będzie lekko miękka dodajemy makaron i podsmażamy jeszcze około 3 minut. Można dodać mimo sosu sojowego odrobinę soli.Dekorujemy świeżym szczypiorem.Smacznego ... K !