Szybkie i smaczne :)Składniki1 pojedyncza pierś z kurczaka1 marchewkakawałek pora1 łodyga selera naciowego1/2 słoika plastrów bambusa w zalewie1/2 opakowania makaronu ryżowego wstążkimarynata:1 cm świeżego imbiru2 łyżki sosu sojowego ciemnego1 łyżka oleju arachidowego1/2 łyżeczki słodkiej papryki1 łyżeczka przyprawy do potraw chińskichognista mieszanka przyprawSposób przygotowaniaFilet pokroić w paski, dokładnie wymieszać ze składnikami marynaty (imbir zetrzeć na tarce). Odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju arachidowego. Podsmażyć mięso przez 5 minut. Zdjąć z patelni.Marchewkę pokroić w słupki i podsmażyć na pozostałym oleju przez 2-3 minuty. Pora pokroić w półplasterki, a selera w plasterki. Dodać do marchewki razem z osączonym bambusem. Smażyć 5 minut.Makaron przygotować zgodnie z instrukcją. Do warzyw dodać mięso. Podsmażyć 2-3 minuty.Do warzyw z mięsem dodać makaron i 2-3 łyżki sosu sojowego. Wymieszać. Podsmażyć minutę i gotowe :) Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL