Wykonanie
Baardzo szybka przekąska.
Szparagi lubię tylko lekko z blanszowane a usmażenie
jajek przepiórczych to dosłownie minutka. Polecam, nie tylko w sezonie
szparagowym :)SKŁADNIKI:podaję proporcje ale najlepiej robić wg własnego uznania
szparagi 100 g
jajka przepiórcze 3 szt
sól 1 szczypta
pieprz świeżo mielony 1 szczypta
masło – u mnie lurpark 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:
Szparagi opłukać, wstawić do gotującej się
wody, tak aby główki warzywa nie były w niej zamoczone. Gotować ok 3 minut. W tym czasie na patelni rozpuścić
masło, wbić
jajka przepiórcze, posypać
solą i czarnym świeżo mielonym
pieprzem. Smażyć około 30 sekund po czym przykryć przykrywką i tak smażyć kolejne 30 sekund.
Szparagi i
jajka ułożyć na talerzu. Do dania pasuje idealnie
sos holenderski . Smacznego:)