Wykonanie
Trzy składniki tworzą lekkie i pyszne danie, którego przygotowanie zajmuje chwilę, a to pozwala na szybką aranżację przekąski. Płynne
żółtko wraz z klarowanym
masłem otula delikatne
szparagi, co czyni to proste danie niezwykle smacznym.Składniki:pęczek białych
szparagów2
jajkaklarowane
masło do polania
sólpieprzocet winny Przygotowanie:
Szparagi: wyrównać do tej samej długości, a tym samym usunąć stwardniałe części łodygi. Obrać, zaczynając od miejsca poniżej główki w dół.
Szparagi ugotować - na parze lub w osolonej wodzie.Zobacz porady jak przygotować i jak gotować
szparagi .
Jajka: Zagotować
wodę z 2 łyżkami
octu winnego i
solą.
Jajka wbić po kolei bezpośrednio na delkatnie wrzącą
wodę, parzyć około 3 do 4 minut, delikatnie mieszając łyżką. Ten czas gwarantuje, że
żółtko pozostanie płynne w stałej otoczce
białka.
Szparagi wyłożyć na talerz, nałożyć
jajko w koszulce, posypać
pieprzem i
solą oraz polać klarowanym
masłem.
,Składnik główny:
jajko,Składnik główny:
szparagi,Rodzaj dania:Śniadanie,Przekąska,