Wykonanie
Bardzo prosty pomysł na obiad.Minimalny wkład własny, minimalna ilość składników...i expresowe wykonanie.Takie danie lubię najbardziej :)Postanowiłam oszczędzić organizmowi nadmiar
oleju i mojego
pstrąga upiekłam.Ale za to do środka włożyłam odrobinę masełka z
koperkiem...Głowy niestety musiałam odciąć (a raczej mój brat) bo niestety ale nie
mogę znieść ich widoku :)
Składniki:4
pstrągi4 łyżki
masłakoperek suszony
sólpieprzoliwa z oliwekfoliaWykonanie:
Rybki oczyszczam, opłukuję i odcinam głowy (można zostawić)
Ryby w środku oraz na zewnątrz obsypuję
solą oraz
pieprzem. Do środka każdej
ryby wkładam ok 1 łyżkę
masła i posypuję sporą szczyptą
koperku. Folię rozwijam, spryskuje
oliwą z oliwek lub roztopionym
masłem. Zawijam każdą
rybę osobno folią, ale pozostawiając odrobinę miejsca w środku (nie dociskam).Piekę w 180C przez około 30 minut.A na koniec przedstawiam Wam moją
oliwę. Nabyta w Almie. Fajna opcja, bo jest w spryskiwaczu i na prawdę fajnie się spisuje. Można dowolnie dozować ilość
oliwy i np bez problemu delikatnie spryskać
sałatkę, lub tak jak w tym przypadku spryskałam folię.