Jest to moje pierwsze danie z jarmużem i nie ukrywam, że bardzo mi posmakował:) Polecam na śniadanie, doda mnóstwo energii i siły na początek dnia:)Składniki5 liści jarmużu5 średnich pomidorków koktajlowych2 średnie jajkaprzyprawy ulubione zioła, ostra papryka2 ząbki czosnku2 łyżki cytryny1 łyżeczka masła klarowanegoSposób przygotowaniaKrok 1Liście jarmużu myjemy i odcinamy grube łodygi. Kroimy w mniejsze cząstki. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki. Czosnek kroimy w kostkę. Rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy liście jarmużu skrapiamy je cytryną, dusimy około 3 minut. Dodajemy pomidorki oraz czosnek, dusimy kolejne 3 minuty. Na koniec wbijamy dwa jajka, przyprawiamy, przykrywamy i dusimy do ścięcia białka.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisySzpinak z jajkiem sadzonym i oscypkiem