Wykonanie
Jajecznica to najprostszy sposób na szybkie, ciepłe śniadanie bądź kolację. Proponuję tym razem jej przygotowanie ze smacznymi
pieczarkami. Myślę, że ciekawy sposób podania prostego dania, urozmaica je i smakuje.Składniki: (1 porcja)1
jajkokilka
pieczarek1 mała
cebulkasmalecszczypioreksól,
pieprzWykonanie
Cebulkę kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy pokrojone w cienkie półplasterki
pieczarki. Solimy i lekko
pieprzymy. Podsmażamy, aż
pieczarki lekko się zarumienią.
Jajko mieszamy w naczyniu ze
szczypiorkiem. W foremce silikonowej układamy masę
pieczarkową i zalewamy
jajkiem. Smażymy pod przykryciem na małym gazie. Następnie obracamy (ja użyłam drugiej patelni - trzeba to zrobić dość szybko). Podajemy. Smacznego