Wykonanie
Sałatki to niezastąpione danie na przyjęciach i większych imprezach. Dzisiaj pomysł na pyszną
sałatkę z marynowanymi
pieczarkami,
ziemniakami i
szynką.

SKŁADNIKI :5-6
ziemniaków ugotowanych w mundurkach2
marchewki, ugotowane1 duży słoik marynowanych
pieczarek1 puszka
groszku200 g chudej,
wędzonej szynki,
polędwicy lub
kabanosów4
jajka ugotowane na twardo1
por, biała część3 łyżki
majonezusól,
pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :
Pieczarki i
groszek odcedzamy z zalewy,
ziemniaki,
jajka i
marchew obieramy.Wszystkie składniki sałatki kroimy w kostkę a
pieczarki i
por w talarki.Do dużej miski przekładamy warzywa, dodajemy krojoną
szynkę,
majonez i
przyprawy.Mieszamy aż składniki się połączą.Przekładamy
sałatkę na półmisek lub miskę, do momentu podania przechowujemy w lodówce.Smacznego.Zamiast
pieczarek można użyć
grzybów marynowanych.