Wykonanie
            Faszerowane papryczki 
serem feta to świetna, letnia przekąska. Idealnie sprawdzają się na imprezy, do kanapek lub podjadania. Polecam

SKŁADNIKI :1 kg papryczek 
pomidorowych2 opakowania 
sera fety po 270 gkilka ząbków 
czosnkugarść czarnych 
oliweksól, 
pieprz do smaku1 łyżka 
ziół prowansalskichkilka gałązek 
tymiankuolej do zalania słoiczkówPRZYGOTOWANIE :
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, przekładamy do garnka, zalewamy 
wodą i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i studzimy, doprawiamy 
solą i 
pieprzem.
Ser fetę rozkruszamy, mieszamy z suszonymi 
ziołami, 
pieprzem i nadziewamy papryczki. Na środek każdej wciskamy ciemną 
oliwkę. układamy je w słoiczkach, dodajemy po gałązce 
tymianku i 2-3 ząbkach 
czosnku.Słoiczki zalewamy gorącym 
olejem i szczelnie zakręcamy, przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego.



