Wykonanie
Faszerowane papryczki
serem feta to świetna, letnia przekąska. Idealnie sprawdzają się na imprezy, do kanapek lub podjadania. Polecam
SKŁADNIKI :1 kg papryczek
pomidorowych2 opakowania
sera fety po 270 gkilka ząbków
czosnkugarść czarnych
oliweksól,
pieprz do smaku1 łyżka
ziół prowansalskichkilka gałązek
tymiankuolej do zalania słoiczkówPRZYGOTOWANIE :
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, przekładamy do garnka, zalewamy
wodą i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i studzimy, doprawiamy
solą i
pieprzem.
Ser fetę rozkruszamy, mieszamy z suszonymi
ziołami,
pieprzem i nadziewamy papryczki. Na środek każdej wciskamy ciemną
oliwkę. układamy je w słoiczkach, dodajemy po gałązce
tymianku i 2-3 ząbkach
czosnku.Słoiczki zalewamy gorącym
olejem i szczelnie zakręcamy, przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego.