Wykonanie
            Idealne połączenie 
pomidorów, 
czosnku i 
tymianku nadaje łososiowi rewelacyjny, lekki smak. Spróbujcie sami! Ta kompozycja jest świetna!

Składniki (dla 4 osób):4 filety z 
łososia po około 20 dag każdy, obrane ze skóry,4 duże 
pomidory,3 ząbki 
czosnku,2 łyżki świeżych listków 
tymianku,
olej z pestek 
winogron,
sól,świeżo mielony 
pieprz.Jak to robimy?Na patelni podgrzewamy 
olej i smażymy drobno posiekany 
czosnek. Następnie dodajemy posiekane 
pomidory i 
tymianek. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy 
solą i 
pieprzem, gotujemy na średnim ogniu 8 minut od czasu do czasu mieszając.Wkładamy do sosu filety z 
łososia. Przykrywamy pokrywką i dusimy 4 minuty z każdej strony.

Przekładamy 
łososia na talerze. Polewamy sosem i podajemy na gorąco lub na zimno.

Smacznego!Inspiracja: "Dieta Italiana" 
GINO D'ACAMPO