Wykonanie
Idealne połączenie
pomidorów,
czosnku i
tymianku nadaje łososiowi rewelacyjny, lekki smak. Spróbujcie sami! Ta kompozycja jest świetna!
Składniki (dla 4 osób):4 filety z
łososia po około 20 dag każdy, obrane ze skóry,4 duże
pomidory,3 ząbki
czosnku,2 łyżki świeżych listków
tymianku,
olej z pestek
winogron,
sól,świeżo mielony
pieprz.Jak to robimy?Na patelni podgrzewamy
olej i smażymy drobno posiekany
czosnek. Następnie dodajemy posiekane
pomidory i
tymianek. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy
solą i
pieprzem, gotujemy na średnim ogniu 8 minut od czasu do czasu mieszając.Wkładamy do sosu filety z
łososia. Przykrywamy pokrywką i dusimy 4 minuty z każdej strony.
Przekładamy
łososia na talerze. Polewamy sosem i podajemy na gorąco lub na zimno.
Smacznego!Inspiracja: "Dieta Italiana"
GINO D'ACAMPO