ßßß
 
            
         Szybka, ciepła przekąska, idealna na kolacje. Do tego proponuje np. pieczoną bagietkę z masełkiem czosnkowym (oczywiście najsmaczniejsze jest zrobione własnoręcznie).Składniki:- 200g posiekanego, mrożonego szpinaku lub 300g świeżego,- 100g dyni pokrojonej w kostkę,- szklanka / półtorej wody - w zależności od tego czy mamy szpinak mrożony czy świeży,- 4 ząbki czosnku,- pare łyżek fety wedle uznania,- sól, pieprz, mieszanka ziół prowansalskich,- olej z pestek dyni pasuje tu idealnie!Ja niestety miałam zarówno dynie jak i szpinak zamrożony, wiec musiałam całość trzymać na ogniu nieco dłużej, niż w przypadku świeżego.Krok 1: Szpinak i dynie wrzucamy do garneczka, dodajemy wodę i gotujemy przez ok 2 minuty. Dodajemy posiekany czosnek, przyprawy i gotujemy przez ok. 10 minut.Krok 2: Pod koniec dodajemy fetę oraz doprawiamy olejem z pestek dyni. Sprawdzamy smak, w przypadku mrożonych produktów może być potrzeba przyprawienia nieco mocniej.Zapraszam na FANPAGE .
Szybka, ciepła przekąska, idealna na kolacje. Do tego proponuje np. pieczoną bagietkę z masełkiem czosnkowym (oczywiście najsmaczniejsze jest zrobione własnoręcznie).Składniki:- 200g posiekanego, mrożonego szpinaku lub 300g świeżego,- 100g dyni pokrojonej w kostkę,- szklanka / półtorej wody - w zależności od tego czy mamy szpinak mrożony czy świeży,- 4 ząbki czosnku,- pare łyżek fety wedle uznania,- sól, pieprz, mieszanka ziół prowansalskich,- olej z pestek dyni pasuje tu idealnie!Ja niestety miałam zarówno dynie jak i szpinak zamrożony, wiec musiałam całość trzymać na ogniu nieco dłużej, niż w przypadku świeżego.Krok 1: Szpinak i dynie wrzucamy do garneczka, dodajemy wodę i gotujemy przez ok 2 minuty. Dodajemy posiekany czosnek, przyprawy i gotujemy przez ok. 10 minut.Krok 2: Pod koniec dodajemy fetę oraz doprawiamy olejem z pestek dyni. Sprawdzamy smak, w przypadku mrożonych produktów może być potrzeba przyprawienia nieco mocniej.Zapraszam na FANPAGE .