Wykonanie
Szybka, ciepła przekąska, idealna na kolacje. Do tego proponuje np. pieczoną
bagietkę z
masełkiem czosnkowym (oczywiście najsmaczniejsze jest zrobione własnoręcznie).Składniki:- 200g posiekanego,
mrożonego szpinaku lub 300g świeżego,- 100g dyni pokrojonej w kostkę,- szklanka / półtorej
wody - w zależności od tego czy mamy
szpinak mrożony czy świeży,- 4 ząbki
czosnku,- pare łyżek
fety wedle uznania,-
sól,
pieprz, mieszanka
ziół prowansalskich,-
olej z pestek dyni pasuje tu idealnie!Ja niestety miałam zarówno
dynie jak i
szpinak zamrożony, wiec musiałam całość trzymać na ogniu nieco dłużej, niż w przypadku świeżego.Krok 1:
Szpinak i
dynie wrzucamy do garneczka, dodajemy
wodę i gotujemy przez ok 2 minuty. Dodajemy posiekany
czosnek,
przyprawy i gotujemy przez ok. 10 minut.Krok 2: Pod koniec dodajemy
fetę oraz doprawiamy
olejem z pestek dyni. Sprawdzamy smak, w przypadku mrożonych produktów może być potrzeba przyprawienia nieco mocniej.Zapraszam na FANPAGE .