ßßß Cookit - przepis na Muszle z fetą i szpinakiem

Muszle z fetą i szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Prosta i szybka w wykonaniu przystawka, ciekawie prezentująca się na stole. Miałam przyjemność skosztowania jej podczas jednego z niezwykłych spotkań z Lucy i Spółką. Nie czekałam zbyt długo, by podać ją na moim stole. Zachęcam do spróbowania - jeśli lubicie szpinak, te muszle z pewnością Wam posmakują. Przepis można znaleźć na stronie Moje Gotowanie.
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego,
- 4-5 ząbków czosnku,
- 1 opakowanie fety (u mnie z dodatkiem czosnku i pietruszki),
- sól, pieprz do smaku,
- odrobina oleju do podsmażenia.
Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy na rozgrzany olej (ok. 1 łyżka), podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy rozmrożony szpinak. Mieszamy do momentu odparowania wody, a następnie dodajemy fetę (odsączoną z zalewy). Mieszamy do połączenia składników, doprawiamy do smaku.
Muszle gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane napełniamy farszem szpinakowym. Podajemy schłodzone. Danie można podać również na ciepło - ugotować muszle al dente, napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec z dodatkiem sera żółtego. Wybór należy do Was. Smacznego!
Źródło:http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/07/muszle-z-feta-i-szpinakiem.html