Wykonanie
Prosta i szybka w wykonaniu przystawka, ciekawie prezentująca się na
stole. Miałam przyjemność skosztowania jej podczas jednego z niezwykłych spotkań z Lucy i Spółką. Nie czekałam zbyt długo, by podać ją na moim
stole. Zachęcam do spróbowania - jeśli lubicie
szpinak, te muszle z pewnością Wam posmakują. Przepis można znaleźć na stronie Moje Gotowanie.
Składniki:- 1 opakowanie
mrożonego szpinaku rozdrobnionego,- 4-5 ząbków
czosnku,- 1 opakowanie
fety (u mnie z dodatkiem
czosnku i
pietruszki),-
sól,
pieprz do smaku,- odrobina
oleju do podsmażenia.
Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy na rozgrzany
olej (ok. 1 łyżka), podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy rozmrożony
szpinak. Mieszamy do momentu odparowania
wody, a następnie dodajemy
fetę (odsączoną z zalewy). Mieszamy do połączenia składników, doprawiamy do smaku.Muszle gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane napełniamy farszem
szpinakowym. Podajemy schłodzone. Danie można podać również na ciepło - ugotować muszle al dente, napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec z dodatkiem
sera żółtego. Wybór należy do Was. Smacznego!