ßßß
 
            
         Składniki:- 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego,- 4-5 ząbków czosnku,- 1 opakowanie fety (u mnie z dodatkiem czosnku i pietruszki),- sól, pieprz do smaku,- odrobina oleju do podsmażenia.Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy na rozgrzany olej (ok. 1 łyżka), podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy rozmrożony szpinak. Mieszamy do momentu odparowania wody, a następnie dodajemy fetę (odsączoną z zalewy). Mieszamy do połączenia składników, doprawiamy do smaku.Muszle gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane napełniamy farszem szpinakowym. Podajemy schłodzone. Danie można podać również na ciepło - ugotować muszle al dente, napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec z dodatkiem sera żółtego. Wybór należy do Was. Smacznego!
Składniki:- 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego,- 4-5 ząbków czosnku,- 1 opakowanie fety (u mnie z dodatkiem czosnku i pietruszki),- sól, pieprz do smaku,- odrobina oleju do podsmażenia.Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy na rozgrzany olej (ok. 1 łyżka), podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy rozmrożony szpinak. Mieszamy do momentu odparowania wody, a następnie dodajemy fetę (odsączoną z zalewy). Mieszamy do połączenia składników, doprawiamy do smaku.Muszle gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane napełniamy farszem szpinakowym. Podajemy schłodzone. Danie można podać również na ciepło - ugotować muszle al dente, napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec z dodatkiem sera żółtego. Wybór należy do Was. Smacznego!