Wykonanie
Tortilla z każdym nadzieniem smakuje rewelacyjnie, jednak dzisiaj przygotowałam wersję zdrowszą od tradycyjnej, z
kaszą pęczak i warzywami. Całość uzupełnia
sos czosnkowy, muszę przyznać że przekąska wyszła super.

domowe placki tortilla

SKŁADNIKI NADZIENIA :1 woreczek
kaszy pęczek ugotowanej, odcedzonej1/2 puszki
czerwonej fasolki1
pomidor, pokrojony1 mała
papryka czerwona, pokrojona w paseczkikilka ugotowanych
szparaglistki
miętymała
kalarepka pokrojona w słupki1/2 części
brokuła ugotowanego na parzeSOS :200 ml
jogurtu naturalnego1 ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskę1/2 łyżeczki
cukrusól do smaku1 łyżka
ketchupuSkładniki sosu mieszamy w miseczce, odkładamy do lodówki.Placki tortilla podgrzewamy w mikrofalówce, nakładamy na każdy po 2-3 łyżki ciepłej
kaszy, na to porcja pokrojonych warzyw ( można dodać również ulubiona surówkę ), polewamy sosem i zwijamy, wkładamy placki do miseczek aby się nie rozpadły, lub zawijamy w folię aluminiową, podajemy od zaraz posypane listkami
mięty. Smacznego. Takie placki zabieram również do pracy :)
