Są czasem takie dni kiedy czuję się jak księżniczka. Nie muszę martwić się co podać na obiad, ani że w kuchni czeka na mnie sterta brudnych naczyń do mycia. Dlaczego? Ponieważ tego dnia w kuchni króluje mój mąż. Rozpieszcza mnie :) Makaron jest jego dziełem. Bardzo smaczny! Zapraszam!SKŁADNIKI: (2-3 porcje)- 200 g makaronu (kolanka)- pojedyńczy filet z kurczaka- cebula- 250 g pieczarek- 200 ml kwaśnej śmietany- pęczek natki pietruszki- ok. 1/3 szklanki białego wina- sól, pieprz- garść startego sera (u nas mieszanka goudy, parmezanu oraz pecorino)- 3 łyżki oliwyPRZYGOTOWANIE:Makaron gotujemy al dente. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnię (z wysokimi brzegami), wlewamy oliwę i podsmażamy kurczaka lekko go przyprawiając solą i pieprzem. Dodajemy cebulkę pokrojoną w kosteczkę i chwilkę smażymy. Teraz dodajemy pokrojone pieczarki i po 3 minutach podlewamy wszystko winem, przykrywamy by się poddusiło. Wlewamy śmietanę, mieszamy i dodajemy ugotowany makaron i starty ser. Jeśli sos jest za gęsty można dodać troszkę wody z gotowania makaronu. Teraz danie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypane obficie posiekaną natką pietruszki. Smacznego!