Jakoś u mnie po francusku ostatnio, ale akurat nastał czas porządkowania lodówki, więc to co było pod ręką zostało użyte za farsz :) Pyszne ciasteczka, idealne na ciepło. Polecam!SKŁADNIKI:- opakowanie ciasta francuskiego- 2 garści świeżego szpinaku (można użyć mrożony)- 2 garści pieczarek- pół dużej lub mała cebula- 3 plastry sera żółtego- 2 łyżki masła- 2 ząbki czosnku- sól i pieprz- roztrzepane jajko- sezamPRZYGOTOWANIE:Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki, cebulę w kosteczkę, a umyty szpinak i czosnek siekamy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pieczarki z cebulką, dodajemy czosnek i szpinak. Dusimy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz będzie chłodny, ciasto dzielimi na 4 lub 6 części. Farsz nakładamy na środek na to pół plastra sera żółtego, a ciasto zlepiamy jak pieroga. Układamy na blasze z papierem do pieczenia, smarujemy lekko jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez 15 min. Smacznego!