Wykonanie
Dziś w
poście prosto i łatwo -
sałatka z
ryżem i
szczypiorkiem to propozycja na przystawkę czy jako dodatek do bułeczki na śniadanie, jest pyszna i aromatyczna.Warto spróbować!



Składniki:100 g
ryżu5 jaj3-4
ogórki konserwowe1/2
cebuli1/2 pęczka
szczypioru1/2
jabłka3 ząbki
czosnku1 płaska łyżka
musztardy Dijon2 łyżki
majonezusól i
pieprz do smakuSposób przygotowania:
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, zostawiamy do wystudzenia.Przesypujemy do miski.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy zimne kroimy w kostkę , tak samo
ogórka konserwowego,
cebulę i
szczypiorek, oraz
jabłko, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek oraz
majonez i
musztardę, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem, całość mieszamy.Schładzamy przed podaniem w lodówce.Życzę smacznego!