ßßß Cookit - przepis na Soczysty schab pieczony z majerankiem

Soczysty schab pieczony z majerankiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1,5 kg schabu
sól
suszony majeranek
1 główka czosnku
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Posypujemy obficie suszonym majerankiem.
2. Mięso schładzamy 2 godziny w lodówce. Przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 200 st. C i pieczemy mięso 1,5 godziny.
3. Schab jest gotowy, gdy jego wierzch się zarumieni.
4. Dzięki temu, że schab jest pieczony w rękawie, nie traci swojej soczystości.
Smacznego!!!
Źródło: mniammniam.com
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/02/soczysty-schab-pieczony-z-majerankiem.html