Chlebek bananowy to pomysł na banany, które zalegają :) Nie potrzeba miksera, robi się błyskawicznie i jest pyszny :) Przepis zaczerpnęłam z Przyślij przepis, nr 1/2014 (74).Składniki:1,5 szklanki mąki1/3 szklanki roztopionej margaryny1/2 szklanki cukru3 dojrzałe banany1 jajko1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliewentualnie aromat rumowySposób wykonania:1. Banany obieramy i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Mieszamy z margaryną. Następnie dodajemy jajko i cukier. Mieszamy.2. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i solą, dodajemy do masy i mieszamy dokładnie łyżką lub trzepaczką.3. Pieczemy w niewielkiej keksówce (21x12 cm) ok 1 godziny w 170 st. C.Smacznego!!!