ßßß
Składniki:1 puszka czerwonej fasoli1 puszka pomidorów siekanych2 marchewki2 pietruszki1 mały seler (bulwa)1 czerwona papryka1 por1 ząbek czosnku2 listki laurowe5 kulek ziela angielskiego2-3 łyżki koncentratu pomidorowego2-3 łyżki olejupół łyżeczki kminkusól, pieprz, cukier do smaku1 litr wodymielona słodka paprykaodrobina chilliSposób przygotowania:1. Marchewkę, pietruszkę, paprykę i selera pokroić w kostkę. Pora posiekać.2. W garnku rozgrzać olej, dodać warzywa i smażyć chwilę.3. Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kminek i gotować do miękkości. Pod koniec dodać pomidory z puszki i odsączoną z zalewy fasolę. Dodać koncentrat wedle uznania i przyprawić odrobiną cukru, a także solą, pieprzem, chilli i mieloną papryką.Smacznego!!!Źródło: Kuchnia Agaty