ßßß Cookit - przepis na Zupa warzywna z czerwoną fasolą

Zupa warzywna z czerwoną fasolą

nazwa

Wykonanie

Pyszna, kolorowa zupa, na którą przepis znalazłam u Agaty. Lekko zmodyfikowałam recepturę.
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorów siekanych
2 marchewki
2 pietruszki
1 mały seler (bulwa)
1 czerwona papryka
1 por
1 ząbek czosnku
2 listki laurowe
5 kulek ziela angielskiego
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki oleju
pół łyżeczki kminku
sól, pieprz, cukier do smaku
1 litr wody
mielona słodka papryka
odrobina chilli
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę, pietruszkę, paprykę i selera pokroić w kostkę. Pora posiekać.
2. W garnku rozgrzać olej, dodać warzywa i smażyć chwilę.
3. Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kminek i gotować do miękkości. Pod koniec dodać pomidory z puszki i odsączoną z zalewy fasolę. Dodać koncentrat wedle uznania i przyprawić odrobiną cukru, a także solą, pieprzem, chilli i mieloną papryką.
Smacznego!!!
Źródło: Kuchnia Agaty
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/11/zupa-warzywna-z-czerwona-fasola.html