Żaden kisiel z torebki nie może równać się z tym domowym. A ten truskawkowy jest przepyszny. Będzie smakować i małym i dużym :)Składniki:100 g truskawek50 ml wodycukier do smaku (pomijamy przy niemowlętach)1 łyżka mąki ziemniaczanej + odrobina zimnej wodySposób przygotowania:1. Truskawki odszypułkować, dokładnie umyć, rozgnieść widelcem lub pokroić na kawałki.2. Owoce przełożyć do garnuszka, zalać wodą, doprawić cukrem do smaku i zagotować.3. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do truskawek. Gotować, mieszając, aż kisiel zgęstnieje.Smacznego!!!Taki kisiel możemy zrobić niemowlakowi. Pomijamy wtedy cukier, a truskawki można zmiksować. Kisiel będzie odpowiedni dla dzieci powyżej 7-8 miesiąca życia o ile dziecko nie będzie mieć alergii na te owoce.