Wykonanie
Podobnie jak domowy
budyń, taki domowy
kisiel nie jest bardziej skomplikowany od tego z
torebki.
Składniki:400 g
truskawek1 płaska łyżka fruktozy (lub jakikolwiek inny
cukier)odrobina
soku z cytryny3 czubate łyżeczki
mąki ziemniaczanejodrobina
wodyTruskawki umyć, pozbawić szypułek, i pokroić na kawałki lub rozgnieść widelcem. Zasypać
cukrem i wstawić na mały ogień, kiedy puściły sok, lekko je zmiksowałam, tak żeby wciąż zostały większe kawałki. Dodać odrobinę
soku z cytryny.
Mąkę rozrobić w wodzie i dodać do
truskawek kiedy się zaczną gotować, mieszać dopóki całość nie zgęstnieje, ewentualnie dodać więcej
mąki.Koszt (2 porcje): aktualnie ok. 2 zł
Organizator: vimari