Najszybsza i najprostsza wersja sosu do gołą bków i nie tylko - według przepisu mojej mamy. Trochę i nny sos na bazie soku z pomidorów może cie znaleźć tutaj .Składniki:1 cebulkaolejmąkagorąca wodakoncentrat pomidorowykostka rosołowasól, pieprzSposób przy gotowania:1. W rondelku rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy na ma łym ogniu.2. Do rondelka z mąką wlewamy 1,5 szklanki gorącej wody i e nergicznie mieszamy, by nie zrobiły się grudki. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, kostkę rosołową i chwilę gotujemy, aż cebula zmięknie.3. Dodajemy koncentrat pomidorowy do smaku (u mnie zazwyc zaj 2-3 łyżki), mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku i jeszcze chwilkę dusimy.4. Podajemy między innymi do gołąb ków czy makaronów .Smacznego!!!