To chyba mój ulubiony sos do gołąbków . Robię go według przepisu mojej mamy.Składniki:po pół strąka papryk: czerwonej, zielonej i żółtej1 cebulaolejmąkagorąca wodakoncentrat pomidorowykostka rosołowasól, pieprzSposób przygotowania:1. Olej ( ok. 5-6 łyżek) rozgrzewamy w rondelku. Dodajemy mąkę (2-3 łyżki) i energicznie mieszamy. Zalewamy gorącą wodą cały czas mieszając, aż sos zrobi się gładki bez grudek.2. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz kolorowe papryki. Dorzucamy też kostkę rosołową.3. Chwilę gotujemy, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy (ok. 3-4 łyżeczki). Całość jeszcze chwilkę gotujemy i doprawiamy do smaku.4. Podajemy do wszelkiej maści gołąbków .Smacznego!