ßßß
Składniki:Ciasto:5 jajek5 łyżek cukru5 łyżek mąki15 dag zmielonych orzec hówpół łyżeczki proszku do pieczeniaPianka:2 śmietany śnieżki + mleko1 galaretka (u mnie agrestowa)+ wodaSposób przygotowania:1. Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy i dodajemy stopniowo po łyżce cukru.2. Dodajemy żółtka, delikatnie mieszamy, a potem orzechy.3. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy do ciasta i mieszamy.4. Pieczemy ok 30-40 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu przekrawamy na pół.5. Robimy piankę: gala retkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody, odstawiamy, aż lekko stężeje.6. Śnieżkę przygotowujemy według przep i su na opakowaniu, doda jemy do niej galaretkę, miksujemy. Wylewam y na c iasto (część pianki odkładamy na w i erzch). Przykrywamy drugim ciastem i wierzch smarujemy cienko pozostałą masą piankową. Odstawiamy do lodówki, aż masa stężeje.Smacznego!!!