ßßß Cookit - przepis na Drożdżowe racuchy dyniowe

Drożdżowe racuchy dyniowe

nazwa

Wykonanie

Dynia po raz drugi - tym razem jako dodatek do racuszków - pyszne! Polecam Wszystkim niezdecydowanym .
Składniki:
3 dag drożd ży
40 dag miąższ u z dyni
1 szk lanka m leka
1 szklanka mąki
2 łyżki cukru
2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Spos ób przygotowania:
1. Do letniego mleka dodać drożd że, rozpuścić, dodać cukier i odstawić do wyrośnięcia.
2. Obraną dynię zetrzeć na tarce jarzynowe j.
3. Wymieszać składniki: mąkę, jajka, sól, cynamon i drożdże rozpuszczone w mleku. Następnie dodać dynię i całość starannie wymieszać.
4. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia, po czym smażyć porcjami na oleju. Gotowe posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Źródło: Agatka gotuje i smakuje
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/10/drozdzowe-racuchy-dyniowe.html