Racuchy robię na dwa sposoby na drożdżach i na kwaśnym mleku. Dziś proponuję Wam drożdżowe. Są smaczne i pięknie pachną drożdżami :-). Szczególnie lubią je dzieci :-)Składniki:2 szkl. mąki1 szkl. mleka2 jajka2 łyżki cukru3 dag drożdży2 duże jabłka1 łyżeczka cynamonuszczypta soliolej do smażeniacukier puder do posypaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w letnim mleku i dodać cukier. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać rozbełtane jajka, mąkę, sól, starte na tarce o grubych oczkach jabłka i cynamon. Wszystko razem dobrze wymieszać drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Najlepiej smakują na ciepło:-).