ßßß
Składniki:60 dag mięsa wołowego na gulasz1 duża cebula2 ząbki czosnkuczarny pieprz w ziarenkachziele angielskieliście laurowe1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku1 łyżka mąki1 łyżka śmietanywywar z kostkipieprz, ewentualnie sólSposób przygotowania:1. Mięso umyć, wysuszyć, obsmażyć na oleju.2. W rondelku zrumienić cebulę i czosnek, dodać mięso i zalać wodą.3. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach oraz obie papryki. Dusić, aż mięso będzie miękkie, w międzyczasie dolewać wody.4. W miseczce rozrobić śmietanę z mąką i odrobiną zimnej wody. Wlać do sosu, zagotować i przyprawić do smaku.5. Gulasz podałam do ziemniaków i surówki z marchewki i jabłka.Smacznego!!!Źródło: Nina w kuchniPoniżej kilka widokówek z naszych krótkich lipcowych wypadów wakacyjnych:)
Krzyżtopór - Ujazd
Baranów Sandomierski
Szumy nad Tanwią - Susiec
Kazimierz Dolny