Wykonanie
Rok temu po raz pierwszy robiłam taką
fasolkę na zimę. Okazała się strzałem w dziesiątkę - wykorzystałam ją do różnych sałatek i do przygotowania z
bułką tartą. Polecam gorąco.
Składniki:1 kg
fasolki szparagowejZalewa (na 1 litr
wody):1 litr
wody1 płaska łyżeczka
solipół łyżeczki
cukruodrobina kwasku
cytrynowego (na końcu łyżeczki) - można zamiast kwasku dać 3 łyżki
octu lub w ogóle pominąćSposób przygotowania:1.
Fasolkę myjemy i odcinamy końce. Gotujemy na półtwardo.2. Gotujemy zalewę.3.
Fasolkę przekładamy do słoików, zalewamy zalewą i pasteryzujemy słoiki ok. 30 minut.
Fasolka ładnie się przechowywała, a co najważniejsze, nie psuła się.Smacznego :)Źródło: My cuisine