ßßß
Składniki:główka młodej kapustypół pęczka koperkuwoda3 łyżki posiekanej cebuli dymkisól do smaku+ zasmażka: 3 łyżki masła i 1,5 łyżki mąkiSposób przygotowania:1. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (do 1/4 objętości kapusty). Solimy do smaku. Dusimy, aż kapusta będzie niemal cała w wodzie.2. Dodajemy koperek i szczypior z cebuli, gotujemy, aż kapusta będzie miękka.3. W międzyczasie przygotowujemy zasmażkę. Podane składniki są "na oko" - mniej więcej z takich ilości składała się moja zasmażka. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji i delikatnie całość podsmażamy.4. Zasmażkę mieszamy z kapustą.5. Podajemy na ciepło - choć podjadana na zimno też smakuje :)
Smacznego!!!