ßßß Cookit - przepis na Sałatka pieczarkowo-paprykowa do słoików

Sałatka pieczarkowo-paprykowa do słoików

nazwa

Wykonanie

Sałatka pieczarkowo-paprykowa to nie tylko świetny dodatek do obiadu. Odcedzoną dodaję do domowej pizzy, jako farsz do roladek mięsnych, można również przyrządzić inną sałatkę na bazie tej poprzez dodanie różnych składników. Ale o tym w przyszłości.
Składniki i sposób przygotowania:
1,5 kg czerwonej papryki
1,5 kg cebuli
sól
Warzywa dowolnie pokroić, nasolić i odstawić na 2 godziny.
1,5 kg oczyszczonych pieczarek
sól, woda
Pieczarki pokroić w grubsze talarki, ugotować w osolonej wodzie.
Zalewa:
1 szklanka octu
6 szklanek wody
1 szklanka cukru
kilka liści laurowych
kilka ziarenek ziela angielskiego
kilka ziarenek pieprzu
Zagotować zalewę. Do zalewy dodać odcedzone pieczarki, cebulę i paprykę i gotować wszystko ok. 5minut. Sałatkę nakładać do umytych słoików. Pasteryzować 15 minut.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/08/saatka-pieczarkowo-paprykowa-do-soikow.html