Sałatkapieczarkowo-paprykowa to nie tylko świetny dodatek do obiadu. Odcedzoną dodaję do domowej pizzy, jako farsz do roladek mięsnych, można również przyrządzić inną sałatkę na bazie tej poprzez dodanie różnych składników. Ale o tym w przyszłości.Składniki i sposób przygotowania:1,5 kg czerwonej papryki1,5 kg cebulisólWarzywa dowolnie pokroić, nasolić i odstawić na 2 godziny.1,5 kg oczyszczonych pieczareksól, wodaPieczarki pokroić w grubsze talarki, ugotować w osolonej wodzie.Zalewa:1 szklanka octu6 szklanek wody1 szklanka cukrukilka liści laurowychkilka ziarenek ziela angielskiegokilka ziarenek pieprzuZagotować zalewę. Do zalewy dodać odcedzone pieczarki, cebulę i paprykę i gotować wszystko ok. 5minut. Sałatkę nakładać do umytych słoików. Pasteryzować 15 minut.SMACZNEGO :)