Wykonanie
To dodatek do drugiego dania godny zapamiętania i polecenia. Świeże, smaczne i ładnie wygląda. Czego chcieć więcej? Aaaa! Szybkie i łatwe;P Doskonale będzie się nadawała do grillowych posiadówek a tymczasem była ciekawym dodatkiem do
łososia w cieście francuskim (przepis tutaj: klik)Nie
będę sie więc rozwodzić tylko przejdę do konkretów.Składniki na obiad dla 4-6 osób:
300 g mieszanki świeżych
sałat80 g
suszonych pomidorów1
cebula -
szalotka5-6 czarnych
oliwek50 g
sera typu
feta0,5
czerwonej papryki1 łyżka sosu balsamico
sólpieprz1-2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka
octu winnegoZaczynamy od
cebuli i
pomidorów.
Szalotkę drobno siekamy i kroimy
pomidory w paseczki. Wrzucamy do miski, w której
potem podamy
sałatę.Dodajemy do nich
oliwę i
ocet winny. Solimy,
pieprzymy i mieszamy dokładnie. Następnie kroimy w kostkę
ser,
paprykę a
oliwki na plasterki. Wymytą i osuszoną
sałatę wrzucamy do miski, dokładamy
ser,
papryke i
oliwki a na koniec dekorujemy sosem balsamico.Mówiłam, że szybka i prosta?:)Zajadajcie!:)
Zainspirowana przepisem pani Maryli Musidłowskiej z programu Maryla al dente.