Wykonanie
Któż jej nie zna, kto jej nie jadł coleslaw - jedna z najbardziej popularnych sałatko/surówek we wszelkich fast foodach. Nie powinna nam się jednak tylko z fast foodami kojarzyć, bo przecież jest zdrowa, mimo, że może odrobinkę kaloryczna ;)- 1/4 główki posiekanej w dowolny sposób
białej kapusty (ja wolę piórka niż wersję mini)- 2
marchewki starte na grubej tarce- 1
cebula drobno posiekana w kosteczkęWszystko mieszamy i zalewamy sosem przygotowanym z:4 łyżek
cukru1/2 szklanki
majonezu3 łyżek
mleka1 i 1/2 łyżki
octu winnego (ja się machnęłam i dodałam też balsamiczny, myślę, że wyszło na plus)soku z pół
cytrynysoli i
pieprzuColesław najlepszy jest po przegryzieniu się w lodówce, czyli po kilku godzinach.P.S. w mojej wersji obecna jest też gotowana
kukurydza, ale tylko dlatego, że akurat miałam ją pod ręką i pasowała. :)