Wykonanie

Dziś zapraszam na rozgrzewający... świetny na jesienne i zimowe obiady, czy kolacje... gulasz z
serc indyczych. jak już pewnie
pisałam mam to szczęście, że moja rodzinka bardzo lubi wszelkie
podroby... więc często to wykorzystuję :) Zapraszam :)Składniki- 1
cebula-
liść laurowy,
ziele angielskie,
majeranek,
czosnek mielony,
sól,
sos sojowy,
papryka czerwona mielona-
olej- 3 łyżeczki
mąki-
śmietana 18%Wykonanie
Serca moczę w zimnej wodzie, dokładnie oczyszczam, wycinam zbędne żyłki i tłuszczyk, kroję na połówki i w paseczki.
Cebulę kroję w większa kosteczkę. Pokrojone serduszka wrzucam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem łyżki
oleju, chwilkę podsmażam aż stracą różowy kolor i wypłynie z nich sok. Dodaję
listek laurowy,
ziele angielskie,
majeranek,
czosnek, zalewam niewielką ilością wrzącej
wody ( tak aby tylko przykryła
mięso ), przykrywam pokrywką i duszę na wolnym ogniu. Kiedy
serca są już na wpół miękkie dodaję
cebulkę. Całość duszę do całkowitej miękkości. Na końcu doprawiam
solą, lub
sosem sojowym i
papryką. W małym garnuszku rozprowadzam
śmietanę z
mąką i odrobina
wody, wlewam do gulaszu , mieszam gotuję na wolnym ogniu ok. 3 minuty.Gotowe danie podaje z
pieczywem,
ziemniakami, kluskami lub
kaszą.Smacznego :)
