Wykonanie
Dziś zapraszam Was na pyszny, bardzo prosty w wykonaniu domowy
chrzan z
jajkiem. Co prawda Święta już dobiegają końca, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby taki
chrzan przygotować sobie na co dzień. Pasuje on doskonale jako dodatek do wszelkich
wędlin,
kiełbas,
mięs pieczonych i gotowanych np.
golonka :) U mnie sprawdza się nawet do
kiełbas i
mięs z grilla... a sezon grillowy już tuż, tuż :) Polecam.Składniki- słoiczek tartego
chrzanu 170 g.- 2-3
jajka- 2-3 łyżeczki
majonezu-
sól,
pieprz do smakuWykonanie
Jajka gotuję na twardo i ścieram na tarce na drobniutkich oczkach, do
jajek dodaję odciśnięty
chrzan i
majonez. Dokładnie mieszam. W razie potrzeby doprawiam
solą i
pieprzem.Podaje po schłodzeniu w lodówce.Smacznego :)