Wykonanie
Chyba już
pisałam, że pasty i wszelkiego rodzaju smarowidła do
pieczywa cieszą się u mnie w domu wielkim powodzeniem. Jest u mnie na blogu już ich kilka i wszystkie szybkie i smaczne. Dziś kolejna smaczna, szybka w wykonaniu i tania pasta. Doskonała na śniadanie, czy kolację. Polecam :)Składniki-
biały ser 25 dkg.- puszka filetów z
makreli w oleju ( mogą być też
filety śledziowe )-
cebulka dymka 2-3 szt. ( zielona i biała część )-
majonez- domowa
wegeta ( ew.
sól i
pieprz )Wykonanie
Rybę wraz z
olejem przekładam do miseczki,dodaję pokruszony
biały ser i całość dokładnie rozdrabniam widelcem, dodaję drobniutko pokrojone
cebulki, spora łyżkę
majonezu i doprawiam do smaku. Mieszam. Odstawiam do lodówki na ok.pół godziny. Podaję z
pieczywem.Smacznego:)