Wykonanie
Szybkie Mini Serniczki: szybko się je robi i szybko znikają:)
Składniki:18
ciastek Oreo (zamienniki: Markizy
Mleczne Blacky, HIT Twist Black & White lub
ciastka Neo z Lidla)1/2 kg gładkiego, mielonego
twarogu, temp. pokojowa1/2 szklanki
cukru1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego2
jajka, temp. pokojowa1/2 szklanki
śmietany, np. 12%szczypta
soliEtapy przygotowania:Piekarnik nagrzać do 135°C (termoobieg). Blachę wyłożyć papilotkami (12 szt.). Do każdej włożyć po jednym całym
ciastku.W misie miksera, na średnich obrotach utrzeć
ser, stopniowo dodając
cukier. Wmieszać
wanilię. Dodać
jajka i krótko ubić, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać
śmietanę i
sól. Wymieszać. Dodać pokruszone
ciastka i wymieszać za pomocą łyżki.Rozdzielić masę pomiędzy papilotki. Piec ok. 25 minut, aż
ser się zetnie. Wystudzić i schłodzić w lodówce przynajmniej przez 4 godziny.Źródło/ Inspiracja: pin-upcake.blogspot.com