ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Za oknem wiosna, a na kanapkach ogórkowa pasta. Niech Was nie zmyli jej prostota, w smaku jest naprawdę pyszna. Ostatnio w kuchni spędzam nieco mniej czasu, jednak to nie oznacza, że minął mi zapał do gotowania. Ciągle z M. się odchudzamy, lecz robimy to powoli;) Już ponad trzy tygodnie nie podjadamy i jemy posiłki tylko o regularnych porach. Jemy mniej, ćwiczymy, a efekty są zauważalne na wadze i gołym okiem;) Idzie wolno, ale najważniejsze, że uczymy się zdrowszych nawyków!
Potrzebujemy:
3 jajka
1/2 ogórka
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
1 łyżkę majonezu
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w małe kawałki i rozgniatamy na miazgę za pomocą widelca (można również użyć blendera). Ogórka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce do oddzielnej miseczki. Odsączamy z soku i przekładamy do jajek. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżkę majonezu i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2013/04/ogorkowa-pasta-jajeczna.html