Wykonanie
Za oknem wiosna, a na kanapkach ogórkowa pasta. Niech Was nie zmyli jej prostota, w smaku jest naprawdę pyszna. Ostatnio w kuchni spędzam nieco mniej czasu, jednak to nie oznacza, że minął mi zapał do gotowania. Ciągle z M. się odchudzamy, lecz robimy to powoli;) Już ponad trzy tygodnie nie podjadamy i jemy posiłki tylko o regularnych porach. Jemy mniej, ćwiczymy, a efekty są zauważalne na wadze i gołym
okiem;) Idzie wolno, ale najważniejsze, że uczymy się zdrowszych nawyków!
Potrzebujemy:3
jajka1/2
ogórka1 ząbek
czosnkusól,
pieprz1 łyżkę
majonezuJajka gotujemy na twardo, kroimy w małe kawałki i rozgniatamy na miazgę za pomocą widelca (można również użyć blendera).
Ogórka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce do oddzielnej miseczki. Odsączamy z soku i przekładamy do
jajek. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku, łyżkę
majonezu i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Smacznego:)