ßßß
Potrzebujemy:3 udka z kurczaka400 g pieczarek1 łyżkę mąki, 1 łyżkę bułki tartej i 1 łyżkę domowej jarzynki (lub 1/2 łyżeczki soli + szczypta pieprzu)tłuszcz do podsmażenia1/2 średniej cebuliKażde udko kroimy na dwie części (w miejscu stawu kolanowego), wkładamy do foliowej torebki lub woreczka i wsypujemy mąkę, bułkę tartą i przyprawy. Worek nadmuchujemy, zamykamy i mieszamy tak, żeby mięso się dokładnie pokryło warstwą sypkiej zawartości. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kurczaki smażymy z każdej strony. Na koniec dolewamy wody - niemalże żeby je przykryć i gotujemy na małym ogniu. Na drugiej patelni smażymy drobno pokrojoną cebulkę i przekładamy ją do gotujących się kurczaków. Pieczarki kroimy na ćwiartki i również smażymy je na patelni. Dokładnie je solimy i pieprzymy. Po usmażeniu przekładamy do kurczaków. Gdy większość wody z kurczaków wyparuje, przykrywamy je pokrywką i dusimy jeszcze przez 15-20 minut.Gotowe, smacznego:)