Mój M. jest wielkim fanem ryżu na mleku, mógłby go jeść chyba codziennie. Czasem lubię taki zrobić na śniadanie i patrzeć jak Mu się oczy śmieją.Potrzebujemy (dla trzech osób):2 torebkiryżu4 szklanki mleka4 łyżki cukrucukier waniliowy lub łyżkę ekstraktu waniliowegocynamon2 jabłkajagody (u mnie zawekowane)Do garnuszka wlewamy mleko, wsypujemy ryż, 3 łyżki cukru, cukier lub ekstrakt waniliowy i gotujemy na małym ogniu co chwilę mieszając. Ryż musi się ugotować na miękko, gdy wchłonie za dużo mleka i zacznie się przypalać - dolewamy go trochę. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Nakładamy na patelnię, posypujemy cynamonem i 1 łyżką cukru. Najlepiej dolać trochę wody lub oliwy żeby się nie przypaliły. Podsmażamy dopóki nie zrobią się miękkie. Podajemy ryż z jabłkami i jagodami. Smacznego!