ßßß
Składniki (dla 1 łakomczucha):porcja ugotowanego białego ryżu (lub ok. 1/3 szklanki suchego ryżu)1-2 jabłkaok. 2/3 szklanki mlekaok. 4 łyżeczek cukru1 łyżeczka cukru waniliowegocynamonPrzygotowanie:Jeśli ryż jest ugotowany - wrzucić do rondelka, zalać mlekiem, dodać cukier i cukier waniliowy. Całość podgrzewać, aż ryż zmięknie i wchłonie mleko. Można też ryż ugotować na mleku, bez soli, dodając na końcu cukier i cukier waniliowy do smaku. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Umieścić na patelni, podlać ok. 2-3 łyżkami wody, skropić cytryną. Do smaku dodać cukier i cynamon. Jabłka podgrzewać, aż nieco zmiękną. Gotowy ryż z jabłkami podawać w miseczce lub pucharku obsypany cynamonem. Smacznego!

